Saturday, 27 April, 2024

Στόχος “επίθεσης” τα πλατάνια στην αυλή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών

Τα τελευταία 2-3 χρόνια κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξηράνουν-νεκρώσουν τα τρία πανέμορφα

μεγάλα πλατάνια που βρίσκονται στην αυλή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών (κοινή αυλή με τα Δημ. Σχολεία 5ο και 10ο Γιαννιτσών) και τα οποία προσφέρουν στα παιδιά μας τον πολύτιμο ίσκιο τους. Τα δέντρα σε ύψος 1,50 μέτρα περίπου, παρουσιάζουν εμφανείς πληγές στους κορμούς τους από την προσπάθεια κάποιου/ων να τους αποφλοιώσουν περιμετρικά γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανακόψουν τη ροή χυμών ώστε να τα αποξηράνουν.

Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς γι’ αυτόν/ούς τα δέντρα κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές τους και να σωθούν.

Φαίνεται όμως πως ο/οι επίδοξος/οι δεντροκτόνος/οι, δεν πτοείται/ούνται και έχει/έχουν βάλει σκοπό να αποτελειώσει/ουν τα δέντρα (υποθέτω επειδή ενοχλούνται από την πτώση των φύλλων ή σπόρων σε αντίστοιχες εποχές). Αλλά, τι να κάνουμε; Ευτυχώς που τα δέντρα έχουν φύλλα και δεν μας ρωτάνε αν βαριόμαστε να τα σκουπίζουμε όταν πέφτουν!

Ειδικότερα σε χτεσινό έλεγχο της αυλής του σχολείου, παρατήρησα ότι στα συγκεκριμένα σημεία των κορμών των δέντρων υπήρχαν πλέον σημάδια δραστικότερων επεμβάσεων και μάλιστα με αλυσοπρίονο όπου έγιναν τομές περιμετρικά των κορμών σε βάθος 2-3 εκατοστών (βλέπε φωτογραφίες) αφού οι προηγούμενες επεμβάσεις δεν είχαν φέρει το επιθυμητό καταστροφικό αποτέλεσμα. Μετά την παραπάνω διαπίστωση κλήθηκε η υπεύθυνη πρασίνου του Δήμου η οποία έκανε αυτοψία και αφού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το λυπηρό αυτό γεγονός, δήλωσε ότι θα κάνει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες αφενός για την κατά το δυνατόν αποκατάσταση των πληγωμένων δέντρων και αφετέρου για την αναζήτηση του/των υπευθύνου/νων των απαράδεκτων αυτών πράξεων.

Την ίδια μέρα επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο διαπίστωσε τις ζημιές που προκλήθηκαν και ανέλαβαν από την πλευρά τους να πράξουν τα περαιτέρω. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και την λύπη του για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες και καλεί τον/τους υπαίτιο/ους να αναλογιστούν το μέγεθος των αντιοικολογικών και παράλληλα αντιπαιδαγωγικών πράξεών τους και να αποφύγουν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες.

Ο διευθυντής του σχολείου, Αθανάσιος Σίσκος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου