Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συλλήψεις για διαρρήξεις, κλοπές και για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Δρώντας τις νυκτερινές πάντα ώρες παραβίαζαν τις επιχειρήσεις και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και εμπορεύματα

Στις κλοπές που διέπραξαν χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία είχαν αφαίρεσαν νωρίτερα

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η διεξοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στην εξιχνίαση συνολικά 6 διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις και καταστήματα που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 σε περιοχές των Σερρών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ενήλικων, ηλικίας 37 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα δρώντας τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017 και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, προέβαιναν σε διαρρήξεις επιχειρήσεων και καταστημάτων, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος. Συγκεκριμένα, ενεργώντας πάντα τις βραδινές ώρες παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των επιχειρήσεων και αφού αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα, διέφευγαν με οχήματα που είχαν κλέψει σε προγενέστερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου του 2017, ενέχονται σε 6 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και συγκεκριμένα:

  • σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ,
  • σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων,
  • σε εταιρεία ταχυμεταφορών,
  • σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και
  • σε επιχείρηση με είδη οικιακής χρήσης,

απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.630 ευρώ, ένα χρηματοκιβώτιο κενού περιεχομένου και διάφορα εμπορεύματα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για την παράνομη δράση τους, αλλά και για την μεταφορά των κλοπιμαίων, χρησιμοποίησαν 3 Ι.Χ.Ε. τα οποία αφαίρεσαν τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017, από περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι σε περιοχή των Σερρών βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο, ενώ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα τα 2 κλεμμένα οχήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν καμένο.

Οι 2 άντρες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών τους, αλλά και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην πόλη των Σερρών

Η λεία τους περιελάμβανε χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ

Η συστηματική και διεξοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 2 ανηλίκων που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές από οικίες στις Σέρρες. Πρόκειται για μία 14χρονη και έναν 16χρονο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Ειδικότερα, προχθές (4-4-2017) το πρωί οι προαναφερόμενοι μπήκαν παράνομα σε μονοκατοικία 63χρονης, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν.

Εκδόθηκαν αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων οι 2 ανήλικοι εντοπίστηκαν χθες (5-4-2017) το πρωί σε περιοχή των Σερρών και συνελήφθησαν. Από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες διέρρηξαν 2 ακόμη σπίτια στις Σέρρες, απ’ όπου και αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων, ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον χθες (5-4-2017) το μεσημέρι συνελήφθη και ο 34χρονος πατέρας της 14χρονης, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος του 51χρονου πατέρα του 16χρονου, για το ίδιο αδίκημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν 4 άτομα στη Θεσσαλονίκη για αγοραπωλησία ναρκωτικών   

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 256 γραμμάρια κοκαΐνης και 96 γραμμάρια ηρωίνης

Η οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, οδήγησε στη σύλληψη 3 ανδρών ηλικίας 30, 31 και 42 ετών, καθώς και μίας 18χρονης γυναίκας, για αγοροπωλησία ναρκωτικών. Ειδικότερα, χθες (5-4-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ο 30χρονος μαζί με τον 31χρονο να απομακρύνονται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το σπίτι της 18χρονης και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους μικροποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αγόρασαν λίγο νωρίτερα από την νεαρή γυναίκα και τον 42χρονο.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην παραπάνω οικία η 18χρονη και ο 42χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μία συσκευασία με 96 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 3 συσκευασίες που περιείχαν 256 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 3 ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου