Sunday, 19 May, 2024

Συλλυπητήριο από τον Πρόεδρο της Λαογραφικής Εταιρείας, για τον αδόκητο χαμό του Βασίλειου Πόπτση

Συλλυπητήριο από τον Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών “Ο Φίλιππος” Κωνσταντίνου Κάμτση για τον αδόκητο χαμό του Βασίλειου Πόπτση.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του προσφιλούς μας Βασίλη. Καλό παράδεισο.
Επικήδειος λόγος
Με την ανθρώπινη φύση μας και τις αδυναμίες της νιώθουμε συντετριμμένοι και θρηνούμε την κοίμηση του αγαπητού εν Χριστώ αδελφού μας Βασίλη.
Άνθρωπος ήρεμος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, με αγνή και καθαρή καρδιά και αγάπη για όλους.
Ακούραστος, δημιουργικός, επινοητικός, μαχητής στη ζωή.
Άνθρωπος της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της παγκοινιάς.
Στήριγμα και θυσία για την οικογένεια του. Στήριγμα για τους φίλους του, τους συμπροσκυνητές του, τον Φίλιππο, το Σχολείο, την Πατρίδα.
Πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και παρών σε κάθε προσκλητήριο. Αγνός αγωνιστής πατριώτης.
Όλοι θαυμάζαμε την προσφορά του στον Φίλιππο. Πανταχού παρών σε κάθε δραστηριότητα. Με ζήλο και ενθουσιασμό αναλάμβανε κάθε εργασία στη Βιβλιοθήκη, στο Περιοδικό, στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών- στο οποίο ήταν υπεύθυνος και είχε ήδη καταρτίσει το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αλλά δεν πρόλαβε να ξεκινήσει- στο Μουσείο.
Με την αμέριστη βοήθεια του ανακαινίσθηκε και εγκαινιάστηκε το νέο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας- το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία του επί επταετία λόγω φθοράς του παλαιού κτιρίου- και μάλιστα εμπλουτίστηκε αποκλειστικά από τον Βασίλη, με μια νέα αίθουσα της εκπαίδευσης, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, στον Μακεδονικό Αγώνα και μέχρι τη δεκαετία του 1970.
Ήταν το καμάρι του Βασίλη.
Άνθρωπος με βαθιά και ακλόνητη πίστη στο Θεό, που δεν δίσταζε να την ομολογεί με θάρρος και παρρησία ενώπιον των ανθρώπων. Πότε δεν δείλιασε και παρέμεινε σταθερός σ’ αυτό που πίστευε ότι ήταν καλό για την ψυχή του.
Ευχόμαστε ο Καλός Θεός να τον αναπαύσει και να τον κατατάξει στους κόλπους των Αγίων.
Να δίνει παρηγοριά και στήριξη στην οικογένεια του.
Αδελφέ εν Χριστώ Βασίλη Καλό Παράδεισο.
Κωνσταντίνος Κάμτσης
Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου