Tuesday, 19 March, 2024

Συνάντηση Σταμενίτη-Βεζυρόπουλου για ένταξη οφειλών από ΟΕ και ΕΕ στον πτωχευτικό νόμο

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο συναντήθηκε σήμερα, 29 Μαρτίου 2023, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης

για το θέμα της εξαίρεσης από τις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου των οφειλών που προέρχονται από Ομόρρυθμες Εταιρείες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες.

Με βάση όσα ισχύουν σήμερα, οι οφειλές των Ομόρρυθμών & Ετερόρρυθμων Εταιρειών δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις που προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος. Όπως τόνισε ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου και έπειτα έχουν γίνει τροποποιήσεις στον πτωχευτικό νόμο με σκοπό τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την ουσιαστική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.  Μια τέτοια είναι για παράδειγμα η επιβολή των επιτοκίων και συγκεκριμένα η μείωση του επιτοκίου ρύθμισης οφειλών, και μετατροπή του από κυμαινόμενο σε σταθερό.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεχούς προσπάθειας της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προστασίας των οφειλετών, ο Βουλευτής Πέλλας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί η παροχή της δυνατότητας ένταξης στον πτωχευτικό νόμο οφειλών που προέρχονται από χρέη Ομόρρυθμών και Ετερόρρυθμων Εταιρειών.

Για το ίδιο θέμα ο Βουλευτής επικοινώνησε και με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θ. Αλαμπάση.

*photo αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου