Friday, 17 May, 2024

Συνεδρίασε το χειμερινό τακτικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού, χιονοπτώσεων

και έντονων βροχοπτώσεων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Με εκπροσώπηση όλων των φορέων του τοπικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, από όλους τους παρευρισκόμενους, συνεδρίασε, σήμερα, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, τις εργασίες του οποίου συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής. Τις εργασίες παρακολούθησαν μάλιστα, ως παρατηρητές και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης και η Δήμητρα Καραμάνη ως εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Έδεσσας, Γιάννη Τσεπκεντζή. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τους καλωσόρισε θερμά και πρότεινε την οργάνωση μίας νέας συνάντησης εργασίας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, έργου και δυνάμεων, των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.   

Ο κ. Τζαμτζής, αναφέρθηκε εκτενώς στις αναμενόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, τονίζοντας την ανάγκη να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σαφή αντίληψη των αρμοδιοτήτων τους και των εργασιών πρόληψης και διαχείρισης επικινδυνότητας. Επισήμανε τον κεντρικό στόχο για την περίοδο του χειμώνα που είναι η διατήρηση της ασφαλούς προσβασιμότητας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό  οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί, εκτός από την διαδημοτική επικοινωνία και σημαντικούς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς. Το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Πέλλας, όπως είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των 4 Δήμων και πολιτικής προστασίας, που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημαντικά έργα καθαρισμού σε μεγάλα ποτάμια της Πέλλας εκτελούνται κεντρικά, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν, η συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου. Εξετάσθηκαν και ειδικότερα θέματα, όπως η συνεργασία για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, οι δρόμοι που οδηγούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο και τα απαραίτητα έργα  για την αντιπλημμυρική προστασία, στο πυκνό και επικίνδυνο υδρογραφικό δίκτυο, πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ποταμών, ρεμάτων και χειμάρρων της Πέλλας.

Στις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώθηκε η υψηλή τους επιχειρησιακή ετοιμότητα ενώ εξετάσθηκαν και ειδικότερα θέματα συνεργασίας που στοχεύουν σε μέτρα πρόληψης πολιτικής προστασίας.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παραμένει σε ετοιμότητα για έκτακτη Συνεδρίαση, αν αυτό απαιτηθεί από την εμφάνιση ειδικών συνθηκών κακοκαιρίας ή άλλων φυσικών/τεχνολογικών καταστροφών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου