Sunday, 28 April, 2024

Συνεδρίαση ΠΕΔ, Έδεσσα: Πρόταση για ασφαλιστική κάλυψη σε όσους παρέχουν κοινωφελή εργασία στους Δήμους

Πρόταση για την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους παρέχουν κοινωφελή εργασία στους Δήμους, ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινής, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Σίμος Δανιηλίδης

στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα.
Η πρόταση έχει αποδέκτη το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, ήδη έστειλε σχετική επιστολή, με κοινοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ-ΚΜ και τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
“Θα ήταν δυνατόν στους Δήμους τουλάχιστον οι εργαζόμενοι να ασφαλίζονται στον ασφαλιστικό φορέα των υπαλλήλων ΟΤΑ με δαπάνες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών για το υπουργείο, μιας και ο σωφρονισμός είναι σαφώς πιο δαπανηρός”, υπογράμμισε ο ίδιος.
Στην επιστολή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει στην εφαρμογή του θεσμού της παροχής κοινωφελούς εργασίας, ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινής, πιστεύοντας ότι αυτοί οι πολίτες οφείλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να επανορθώσουν για τις αξιόποινες πράξεις τους μέσα από την προσφορά εργασίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου