Saturday, 27 April, 2024

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για την ανάδειξη του Λόγγου

Θέματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας συζήτησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα και οι συνεργάτες τους, με στόχο την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Λόγγου.

Ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και για την επιστημονική έρευνα έχει η εξασφάλιση πόρων, από την αρχαιολογική υπηρεσία, για συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών. Με τη συνέχιση των ανασκαφών θα αποκαλυφθεί και νέο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου στο Λόγγο και ελπίζουμε ότι η γη της Πέλλας θα μας αποκαλύψει κάποια από τα μυστικά της…

Εκτός τούτου στόχος του Δήμου Έδεσσας, αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, είναι η τουριστική διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με την πόλη της Έδεσσας και η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες των Καταρρακτών και της πόλης για το Λόγγο, έτσι ώστε να βελτιωθεί η επισκεψιμότητα του χώρου. Παράλληλα συμφωνήθηκε η υλοποίηση παρεμβάσεων σε περιπατητικά μονοπάτια γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιδιαβαίνουν και να αντιλαμβάνονται το εντυπωσιακό μέγεθος του αρχαιολογικού χώρου.

«Ο Λόγγος, εκτός από ένας ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία μπορεί να στηριχθεί το τοπικό τουριστικό προϊόν και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας και της Προϊσταμένης κας Τσιγαρίδα υπάρχει καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να συνδράμουμε στο έργο της Εφορείας με όσες δυνάμεις έχουμε, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της αξίας του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Έδεσσας» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιάννου.

αρχ1 αρχ2

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για την ανάδειξη του Λόγγου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου