Tuesday, 19 March, 2024

Τη συμπερίληψη όλων των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα πράσινου μετασχηματισμού, ζητά ο Δ. Σταμενίτης

Τη συμπερίληψη όλων των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα πράσινου μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά ο Δ. Σταμενίτης

Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης ζητά την ένταξη όλων των κατηγοριών ξενοδοχειακών μονάδων στις Δράσεις «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Βουλευτής, με τη δημοσίευση της 1ης τροποποίησης των Προσκλήσεων των Δράσεων «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» προκύπτει ότι εξαιρούνται από τους δικαιούχους υποβολής αίτησης τα ξενοδοχεία των μικρότερων κατηγοριών, γεγονός που προκαλεί την εύλογη αντίδραση των ιδιοκτητών των εν λόγω ξενοδοχειακών μονάδων.

Δεδομένου ότι πρόκειται για δράσεις που στοχεύουν στην ενθάρρυνση επενδυτικών σχεδίων που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη τους όσον αφορά ζητήματα υποδομών και ενεργειακής αναβάθμισης, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί από την ηγεσία του Υπουργείου η τροποποίηση της απόφασης και η συμπερίληψη σε αυτήν όλων των κατηγοριών των ξενοδοχειακών μονάδων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου