Sunday, 28 April, 2024

Τιμητική διάκριση για τον Μάρκο Σαπουντζόγλου, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2024,

το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, σε μια κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα. 

Μεταξύ των επιχειρηματιών που διακρίθηκαν για τη χρονιά που πέρασε, ο Μάρκος Σαπουντζόγλου!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας κ.κ. Λάκης Βασιλειάδης, και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας, Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νικόλαος Παρούτογλου, η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρειο Ελλάδα Έλενα Σώκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής  Πέτρος Περδικάτσης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατήρ Νικόλαος Δίος ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης.Οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης και ως Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων της ΠΚΜ, Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γεώργιος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ Θωμάς Αλγιανάκογλου και ο Διευθυντής Σπύρος Σκοτίδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής  Μακεδονίας Νεκτάριος Ελμαλόγλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές του Νομού Πέλλας Θ. Τζάκρη και Λάκης Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής, ενώ τοποθέτηση έκαναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιος Σταμεντίτης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας που λειτουργεί ως σύμβουλος της ΠΚΜ, και στο ότι το Επιμελητήριο Πέλλας είναι από τα πιο ενεργά και μαχητικά-διεκδικητικά Επιμελητήρια της Ελλάδος.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στη στήριξη των επιχειρήσεων από την ΠΚΜ με τις ενισχύσεις στις δύσκολες περιόδους της πανδημίας, στην πρωτοπορία της ΠΚΜ για τα προγράμματα ενισχύσεων ως πρώτη περιφέρεια πανελλαδικά που προκήρυξε πρόγραμμα από το νέο ΕΣΠΑ για τις ΜΜΕ «Έξυπνη Εξειδίκευση» καθώς και για τη προετοιμασία σειράς προγραμμάτων που θα αφορούν τις ΜΜΕ ώστε να μπορέσουν πραγματικά να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο Επιμελητήριο Πέλλας και στον Πρόεδρο του Ιορδάνη Τσώτσο για τη πλούσια παρουσία του στο Πανελλήνιο και τη συμβολή του στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των προϊόντων του Νομού Πέλλας που κερδίζουν έδαφος στις διεθνείς αγορές και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ενίσχυσης των ΜΜΕ και χρηματοδοτικά εργαλεία για την μείωση της φορολογίας και την ανάπτυξη της καινοτομίας.Παράλληλα τόνισε τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, ώς αρμόδιος υφυπουργός, και την συνάφεια με την ευημερία του τόπου και την αναγκαία συμπόρευση πρωτογενή τομέα και επιχειρηματικότητας. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί τον στυλοβάτη  της ελληνικής οικονομίας και στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδος στο Εξωτερικό, την επιδίωξη όλων για σταθερότητα του οικονομικού περιβάλλοντος και τα όσα έγιναν, κυρίως μετά από ισχυρές πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας.

Επεσήμανε τις συνεχείς διεκδικήσεις για κατάργηση φόρων και περαιτέρω μειώσεις βαρών ώστε να μπορέσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές με τις ευρωπαϊκές.

Αναφέρθηκε στο θετικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών στον Νομό Πέλλας όπου μέσα στο 2023 προστέθηκαν 426 νέες επιχειρήσεις.

Έκανε απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Πέλλας για την ενίσχυση των εξαγωγών, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού και την αύξηση του ψηφιακού τους αποτυπώματος καθώς και την εξατομικευμένη υποστήριξη επιχειρηματιών και δυνητικών επενδυτών του νομού Πέλλας.

Τόνισε την άριστη συνεργασία με τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα αναφέροντας και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την Επιμελητηριακή κοινότητα, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού και τους κάλεσε όλους μαζί να προχωρήσουν στις διεκδικήσεις για την βελτίωση των υποδομών στον Νομό και την ανάπτυξή του.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το επιχειρείν και τις ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αφού τα αστικά κέντρα είναι υπερκορεσμένα ώστε να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας. 

Κλείνοντας δήλωσε την αισιοδοξία του για το αύριο της Ελλάδος, την συνεχή διεκδίκηση της Επιμελητηριακής κοινότητας και την συνέχιση των συνεργασιών ώστε να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις:

  1. Μάρκος Σαπουντζόγλου MS Farm
  2. C.M. Line Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
  3. Pellas Deliciacies Θεοδώρα Πραγκαλάκη
  4. Κυριάκος Παντελίδης Ποτοεμπορική

Και έκλεισε με μία ειδική βράβευση, για την πολύχρονη επιτυχημένη επιχειρηματική του διαδρομή  στον επιχειρηματία Πρόδρομο Παυλίδη ο οποίος μόλις πρόσφατα αποχώρησε από τον όμιλο επιχειρήσεων που δημιούργησε και άφησε τα ηνία του ομίλου των επιχειρήσεων του στα τέσσερα παιδιά του.

Ο Μάρκος Σαπουντζόγλου δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ το επιμελητήριο Πέλλας για την τιμητική αυτή διάκριση και τους συνεργάτες μου που με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου