Friday, 17 May, 2024

Τι θα λειτουργήσει τη δεύτερη ημέρα του 2019

Ο νέος χρόνος έφτασε και από αύριο Τετάρτη 2 Ιανουαρίου αρκετοί επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους.
Όχι όμως όλοι. Τι ισχύει για την Τετάρτη και τι θα λειτουργήσει;
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη τα καταστήματα. Αναλυτικά, τα καταστήματα θα είναι κλειστά αύριο, ενώ από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 θα επανέλθει το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων της χώρας.
Τράπεζες
Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Τετάρτη οι τράπεζες σε όλη την χώρα.
Τι θα ισχύσει για τις εφορίες
H ΑΑΔΕ ανακοίνωσε οτι δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες σε Δ.Ο.Υ. επί τρεις ημέρες.
Συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην εφαρμογή της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης, που θα ισχύσει από την 1.1.2019, οι Δ.Ο.Υ. δε θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, ούτε και εσωτερικές μηχανογραφικές εργασίες, που αφορούν στη βεβαίωση, στην είσπραξη, στη διαγραφή και στην επιστροφή φόρων, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.
Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουάριου 2019.
Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες συναλλαγές των ενδιαφερομένων με τις Δ.Ο.Υ. θα πραγματοποιούνται κανονικά, κατά τις ώρες εισόδου του κοινού.
Σχολεία
Να σημειωθεί πως την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου