Friday, 26 April, 2024

Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή των Εδεσσαίων

Όλο και περισσότεροι γίνονται οι πολίτες της Έδεσσας, που βάζουν στην καθημερινότητα τους το ποδήλατο.

Ο Δήμος Έδεσσας, με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έφερε 22 ποδήλατα στην πόλη, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας, για ένα δίωρο. Η διαδικασία είναι απλή.
Πληρώνεις 1 ευρώ την εγγραφή για μία χρονιά και με τον κωδικό που σου δίνεται, μπορείς κάθε φορά να ξεκλειδώνεις, ένα από τα ποδήλατα που βρίσκονται σε διάφορους σταθμούς της πόλης και να κάνεις τη βόλτα σου ή τα ψώνια σου ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς μέσα στο δίωρο.
Και αφού τελειώσεις, μπορείς να το ξαναβάλεις σε οποιοδήποτε σταθμό θέλεις, αρκεί να υπάρχει ελεύθερη θέση. Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω.
Στις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας του συστήματος, καταγράφηκαν περισσότερες από 100 εγγραφές.

Καθημερινά, τα ποδήλατα αυτά ελέγχονται από κάποιον υπεύθυνο που έχει ορίσει ο Δήμος, έτσι ώστε να κυκλοφορούν πάντα με ασφάλεια. Εννοείται, ότι τα ποδήλατα είναι όλα ασφαλισμένα.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως όλο και περισσότερο το χρησιμοποιούν οι νέοι, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της βόλτας, που προτιμούν ειδικά τη νύχτα μέσα στην πόλη.
Βασικός στόχος, η δημιουργία ποδηλατόδρομου για πιο ασφαλή χρήση, έτσι ώστε κάποια στιγμή, να μειωθεί η χρήση των ΙΧ, γιατί η εναλλακτική μετακίνηση είναι λύση και όχι πολυτέλεια.

Σίμος Σλατίνης

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου