Saturday, 27 April, 2024

Τραγωδία Τεμπών έναν χρόνο μετά: «Ζητάμε δικαίωση», όπως και οι υπόλοιπες 56 οικογένειες, λέει η μητέρα της Ιφιγένειας

«Το μόνο που αισθανόμαστε, είναι απέραντος θυμός! Χάσαμε το αγγελούδι μας και κάποιοι, με απέραντο θράσος, μας κουνάνε και το δάκτυλο».

Λόγια γεμάτα οργή και λύπη από τη μητέρα της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, από τα Γιαννιτσά, που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι, μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, η Ιφιγένεια, θεωρούταν αγνοούμενη για μέρες… Τότε η οικογένεια της, δια μέσου δικηγόρου, ανακοίνωνε λεπτομέρειες για την κόρη της, με την ελπίδα να βρεθεί σώα. Τα Γιαννιτσά, αλλά και όλη η Ελλάδα, με συγκίνηση και αγωνία αγωνιούσαν για την Ιφιγένεια. Ώσπου τελικά η ελπίδα έγινε θλίψη. Η Ιφιγένεια ήταν ανάμεσα στους 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή η μητέρα της: «Πηγαίνω κάθε μέρα στις 7 το πρωί, για να πω μια «καλημέρα» στο κοριτσάκι μου και στις 8 το βράδυ πάω για της πω ”καλό βράδυ”.

Στη δική μας ερώτηση, σχετικά, είπε: «Πηγαίνω καθημερινά εκεί. Ίσως και 4 με πέντε φορές. Δεν μπορώ να την αφήσω έτσι… «Η οικογένεια μας έχει απέραντο θυμό. Ζητάμε τη δικαίωση, όπως και οι υπόλοιπες 56 οικογένειες, με τις οποίες έχουμε επαφή, προκειμένου να προχωρούμε συντονισμένα, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το έγκλημα. Οι δολοφόνοι γλεντούν και εμείς βάλαμε σκοπό της ζωής μας να οδηγηθούν επιτέλους στη φυλακή. Δεν πρέπει να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα. Όλοι εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση. Τι τους έφταιξε ένα νέο κορίτσι όπως η Ιφιγένεια μας; Ετοιμαζόταν να κάνει το μεταπτυχιακό της, να ανοίξει τα φτερά της και αντί για αυτό…».

Η μητέρα της Ιφιγένειας, επιβεβαιώνει και αυτό που έλεγε η άλλη της κόρη. Ότι το κοριτσάκι που η ίδια κυοφορούσε θα το έβγαζε στο όνομα Ιφιγένεια… Και έτσι έγινε!! Παρηγοριά ή όχι, κανείς δεν ξέρει. Ας πούμε «ένα βάλσαμο στις πονεμένες ψυχές».

Τι περιμένει, από εδώ και πέρα; Η μητέρα της Ιφιγένειας, είναι κάθετη: «Την τελική δικαίωση, να σταματήσει η συγκάλυψη και να αναπαυθούν οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων. Ως τότε, μόνο θυμό θα νιώθουμε για όλα αυτά».

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου