Friday, 26 April, 2024

Φαρμακοποιοί Έδεσσας: Nα μη γίνονται μέσα στα φαρμακεία τα self test

Αντίθετοι, στην πλειοψηφία τους, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Έδεσσας, σε ότι την χρήση των self τέστ στα φαρμακεία τους.
Σε επίσκεψη μας στα φαρμακεία τους, μας ανέφεραν τα εξής:
*Για να γίνονται αυτά τα τεστ μέσα στο φαρμακείο, είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Χρειάζεται ειδικός χώρος, που στα επαρχιακά φαρμακεία δεν υπάρχει. Πέρα από όλα αυτά, όμως, το όλο εγχείρημα, εγκυμονεί κινδύνους.
Αν κάποιος βρεθεί θετικός μέσα στο φαρμακείο, τι γίνεται; Και μάλιστα με την παρουσία κόσμου…
Τότε αυτόματα θα πρέπει να απομονωθεί ο χώρος, να ελεγχθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι, να γίνει απολύμανση κλπ.
*”Χρειάζεται χρόνος και κόστος. Να φορέσουμε ειδικές ποδιές, προστατευτικές μάσκες και ταυτόχρονα να εξυπηρετούμε και τον κόσμο.
Και αν για παράδειγμα έξω από το φαρμακείο υπάρχουν 4-5 άτομα που περιμένουν να κάνουν το τεστ, τι γίνεται;
Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δεν γίνονται και μάλιστα με ρίσκο.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι φαρμακοποιοί δεν δηλώνουν αντίθετοι με το να παρέχουν δωρεάν στο κόσμο, με την προϋπόθεση όμως, τα τεστ να γίνονται εκτός των φαρμακείων. Ναι, να καθοδηγούν τον κόσμο πώς να το κάνει, αλλά να γίνονται κατ΄οίκον.
“Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σκεπτικό” μας λέει φαρμακοποιός της Έδεσσας και συνεχίζει: “Στην πόλη μας για παράδειγμα, υπάρχει το Κέντρο Υγείας, όπου από Δευτέρα έως Παρασκευή, γίνονται και μοριακά και rapid τεστ.
Δηλαδή ο κόσμος θα παίρνει τα τεστ και αν δεν μπορεί να τα κάνει, θα πρέπει να τα κάνει στο Κέντρο Υγείας; Αυτό μοιάζει τρελό”.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε μέλος οικογένειας θα δικαιούται από τέσσερα τέτοια τεστ, ενώ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου