Saturday, 27 April, 2024

Όλα καθαρά στον δήμο Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας διαχειρίστηκε ορθά το φαινόμενο της κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Καταρχήν, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στη Βεγορίτιδα Σωτήρης Μούκας, βρίσκονταν επί ποδός για ένα τριήμερο, έχοντας σχεδιάσει που ακριβώς θα κινηθούν, στα μήκη και τα πλάτη των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μηχανήματα που έχει στη διάθεση του ο Δήμος, καθώς και μηχανήματα εργολάβων με τους οποίους έχει υπογράψει συμβάσεις, για αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως και της ΠΕ Πέλλας.


Πρώτο μέλημα να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο που ανήκει στον Δήμο Έδεσσας.
Πέρα από τον εκχιονισμό, στους δρόμους έπεσε και αρκετό αλάτι.
Τα μηχανήματα μπήκαν και στις τοπικές κοινότητες, καθαρίζοντας τα κεντρικά σημεία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων προς το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Άρνισσας.
Ταυτόχρονα ήταν καθαρή και η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας.
Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα, ενώ από τις πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου, καθαρίζουν τους προαύλιους χώρους, για να είναι ασφαλής η αυριανή πρόσβαση σε αυτά, μαθητών και καθηγητών.
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στον καθαρισμό του κεντρικού πεζόδρομου, που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία στην πόλη.
Από την πρώτη στιγμή, ο πεζόδρομος καθαρίζονταν καθημερινά, ενώ σήμερα έγινε η τελευταία παρέμβαση.


Το ίδιο συνέβη και με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα έως σήμερα που επικράτησε παγετός, το χιόνι δημιουργούσε παγίδες, με αποτέλεσμα οδηγοί και πεζοί να είναι πολύ προσεκτικοί στους δρόμους.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που συντόνιζε όλη την επιχείρηση, με δήλωση του μας είπε τα εξής: “Να ευχαριστήσω κατά αρχήν, όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτές τις μέρες.
Νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό, για την ασφάλεια των δημοτών και των οδηγών, αλλά και για όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να πάνε στο Νοσοκομείο.
Είναι το χρέος μας απέναντι στον κόσμο και σε αυτή την πόλη. Τέλος, να ευχαριστήσω και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την άψογη συνεργασία που είχαμε”.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου