Sunday, 28 April, 2024

«Όχι» από την πλειοψηφία του ΔΣ Πέλλας σε εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου

Προ ημερησίας, τέθηκε στο ΔΣ Πέλλας, το θέμα που προέκυψε από το μεσημέρι της Τρίτης και ανέδειξε ο «Λόγος της Πέλλας»  – θυμηθείτε εδώ – με τον δήμαρχο να τονίζει

πως η θέση του δήμου όσον αφορά το θέμα δεν αλλάζει με την απόφαση που πάρθηκε προ διετίας, την άρνηση δηλαδή να γίνει η δομή στο στρατόπεδο Φιλιππάκου – χωρίς να αποκλείεται δηλαδή να συζητηθεί κάποιος άλλος χώρος κατάλληλος για δομή φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος, Νίκος Παπανικολάου και επί της ουσίας συμφώνησε με το δήμαρχο, ενώ έριξε και τα βέλη του προς την κεντρική εξουσία λέγοντας “που βοήθησε τον δήμο; Στην Εγνατία οδό που δεν έχουμε έξοδο, στην υποβάθμιση των Αστυνομικών τμημάτων και στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση, στο δρόμο Μελίσσι-Μαυροβούνι, στην παραχώρηση των στρατοπέδων’’; ενώ αναρωτήθηκε, τι Αυτοδιοίκηση θα ήμασταν αν κάναμε ότι έλεγε η κεντρική διοίκηση, χωρίς να κοιτάμε το συμφέρον του τόπου μας…

Ακολούθως, ο κ. Καστερίδης είπε «Όχι στο στρατόπεδο, ναι στη δομή των σφαγείων, αλλά να γίνει μοίρασμα σε 4 δήμους του αριθμού των προσφύγων».

Η επικεφαλής της «Λαϊκές Συσπείρωσης» Ολυμπία Παπαδοπούλου εμφανίστηκε θετική στην εγκατάσταση τους, σημειώνοντας: «Να επιμείνουμε να μένουν πολύ λίγο εδώ, να κάνουν γρήγορα τα χαρτιά και να φύγουν». Σύμφωνος ήταν και ο κ. Πετρίδης που ισχυρίστηκε ότι καλύτερα εντός πόλης ώστε να ενταχθούν και όχι να δημιουργηθεί «γκετοποίηση».

Και στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση μεταξύ Καστερίδη και Παπαδοπούλου, αλλά και παρόντων δημοτών…

https://www.facebook.com/logos.pellas/videos/1687566641281217/

Την έντονη διαφωνία του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Κώστας Μπαλτζίδης, δίνοντας παραδείγματα…

Ο δήμαρχος πριν κλείσει το θέμα, υποστήριξε  πως: Θα μεταφέρουμε αύριο στον ΓΓ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι είμαστε αντίθετοι. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε συνεχώς εμείς το βάρος. Είναι σα να στοχοποιούν εμάς ως δήμο… «Δείξαμε την αλληλεγγύη μας, υποστηρίξαμε ως δήμος αυτόν τον κόσμο, που θέληση του είναι να πάει στη Βόρεια Ευρώπη. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να μείνουν μόνιμα εδώ…».

Πιθανών βέβαια να κληθεί έκτακτο ΔΣ μετά την επίσκεψη του για να συζητηθούν τα όσα θα προτείνει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου