Monday, 1 July, 2024

«Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη»: Ο Τριβιζάς έφερε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές

«Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη»: Τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, πήραν το δωρεάν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, αυτό το διάστημα, και έγινε ο… κακός χαμός!
Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, ο γνωστός παραμυθάς, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι «ΟΧΙ Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση των παιδιών για το ιό, αλλά και για το πώς θα προστατευτούν από την διασπορά του τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής… μέχρι εδώ καλά!
Το γεγονός ότι διανεμείται δωρεάν σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Η ιστορία του βιβλίου
Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν…
Οι περισσότεροι γονείς, όπως πληροφορηθήκαμε, πέταξαν το βιβλίο, με το που το πήγαν τα παιδιά τους στο σπίτι και ίσως όχι άδικα., καθώς οι… εξωγήινοι και οι σκηνές είναι αν μη τι άλλο, τρομακτικές! Σκιάχτηκαν τα μικρά από τις εικόνες και μόνο!

Μετά δε και τη συγκέντρωση γονέων στη Χαλκίδα, όπου μπροστά σε κάμερες και φωτογράφους πέταξαν στη φωτιά αντίτυπα του βιβλίου του Τριβιζά, έγινε μεγαλύτερο θέμα και λίγοι ήταν αυτοί οι γονείς που το άνοιξαν για να το διαβάσουν στα παιδιά τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου