Friday, 17 May, 2024

«Όχι» στο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας το βράδυ της Δευτέρας  7 Μαΐου 2018, με δέκα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη

Κυρίαρχο, αυτό της λήψης απόφασης και διατύπωσης προτάσεων επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΣ «Κλεισθένης Ι», που συζητήθηκε τελευταίο.

Η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου ανέλυσε τους λόγους που θεωρείται επιβεβλημένο να απορριφθεί επί της ουσίας το σχέδιο νόμου, επισημαίνοντας πως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει η Αυτοδιοίκηση, αλλά και η χώρα γενικότερα ενώ όπως είπε: «Το θέμα δεν είναι η απλή αναλογική, αλλά οι αρμοδιότητες που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση». Μίλησε για το διαφορετικό εκλογικό σύστημα ανά πληθυσμό και περιοχές και εξέθεσε το ζήτημα του ότι το προτεινόμενο εκλογικό σύστημα ενέχει τον κίνδυνο να βγει δήμαρχος αυτός που έχει μειοψηφίσει.

Όχι στο νομοσχέδιο Κλεισθένη… Να μην είμαστε έρμαια των μειοψηφιών, τόνισε μεταξύ άλλων.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Μ. Καράγιαννης, όχι όμως υπέρ άλλων σημείων του σχεδίου ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνος Κανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχει ξεσηκωθεί κουρνιαχτός αντιπαράθεσης”.

“Η ουσία είναι ότι είναι προσχηματική η διαβούλευση, έτσι έγινε και με το σχέδιο του «Καλλικράτη» που στη συνέχεια εφαρμόστηκε με τα δικά τους μέτρα…  ισχυρίστηκε ο κ. Κανάκης, καταλήγοντας πως οδηγούνται, σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης του κεφαλαίου και της ιδιωτικοποίησης των δήμων, χωρίς να γίνονται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για το λαό.

Περισσότερα και βίντεο σε επόμενη ανάρτηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου