Saturday, 27 April, 2024

Άγιο Όρος: Στο “σκοτάδι” οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου μοναχού

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του 60χρονου μοναχού από το Άγιον Όρος, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα παραμένει εξαφανισμένος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του μοναχού, ο οποίος εγκαταβιούσε στο Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου, στην Προβάτα του Αγίου Όρους, χάθηκαν τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου. Την εξαφάνιση του 60χρονου δήλωσε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην Αστυνομία μοναχός του κελιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναχός εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του τα φάρμακά του αλλά και τα τσιγάρα του. Ωστόσο, άφησε πίσω στο κελί του τα φάρμακα, τα γυαλιά του, την ταυτότητα αλλά και το βιβλιάριο υγείας του. Μέχρι στιγμής οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και από μέλη της εθελοντικής ομάδας του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) αποδείχθηκαν άκαρπες.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος: «Η έκταση της περιοχής στην οποία κάνουμε έρευνες είναι αχανής. Αυτό σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής και την πολύ πυκνή βλάστηση κάνει το έργο μας πολύ δύσκολο».

Οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του μοναχού συνεχίζονται από την Αστυνομία ενώ σήμερα εθελοντές-διασώστες του ΟΦΚΑΘ συνδράμουν στις έρευνες με τεχνικά μέσα, όπως drones και θερμικές κάμερες. Σημειώνεται πως το κλιμάκιο του ΟΦΚΑΘ αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα τις έρευνες του στον Άγιον Όρος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου