Sunday, 19 May, 2024

Αλεξανδρούπολη: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τριών από τους «οκτώ» για χορήγηση ασύλου

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και για τους άλλους πέντε Τούρκους στρατιωτικούς

Απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου στους τρεις τούρκους στρατιωτικούς από τους οκτώ που είχαν προσγειωθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη  μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τη 15η Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπηρεσία ασύλου επέδωσε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατούνται, την απορριπτική απόφαση.

Οι οκτώ καταδικάστηκαν από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ενώ μετά κινήθηκαν οι διαδικασίες ασύλου, καθώς υπέβαλαν αίτηση, υποστηρίζοντας ότι, εάν επιστρέψουν στην Τουρκία, θα δολοφονηθούν. Παράλληλα η τουρκική δικαιοσύνη έστειλε αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία, όπου αντιμετωπίζουν κατηγορίες τόσο για την ανατροπή του πολιτεύματος όσο και για απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται με τον ίδιο τρόπο να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις και για τους άλλους πέντε στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα κινούνται όλες οι διαδικασίες για όσους Τούρκους έφτασαν στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο ως διωκόμενοι της τουρκικής κυβέρνησης.

Makthes

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου