Monday, 20 May, 2024

Ανατροπή στον θάνατο της 16χρονης. Πνίγηκε από εισρόφηση; 45 λεπτά μετά έφτασε το ασθενοφόρο

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr από ιατροδικαστικές πηγές, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει την έως τώρα εκδοχή, σύμφωνα με την οποία η 16χρονη κατέληξε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας, η 16χρονη βρίσκονταν στη Χανιώτη Χαλκιδικής με τις φίλες της για διακοπές και το βράδυ της Τρίτης είχαν βγει έξω για να διασκεδάσουν, ενώ τα ξημερώματα έκατσαν για να φάνε σε ένα ταχυφαγείο της περιοχής. Όπως δήλωσε στο πρώτο θέμα: «Η κόρη μου έφαγε ένα χοτ ντόγκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και πάντα πρόσεχε όταν έτρωγε έξω. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε κι αν υπήρχε κάποιο γαλακτοκομικό σε αυτό που κατανάλωσε».

Η μία από τις φίλες της που ήταν μαζί έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο της μονάδας που διέμεναν προκειμένου να φέρει στη 16χρονη τα φάρμακά της, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να σπεύσει στο σημείο, όμως, όπως καταγγέλλει η μητέρα της ανήλικης, άργησε να φτάσει 45 λεπτά.

«Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε απο τη ζωή», αναφέρει η μητέρα της 16χρονης. «Ηταν το πιο καλό παιδί και έσβησε μόλις 16 ετών χωρίς βοήθεια. Στο κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε.

Όποια κι αν ήταν η αιτία, το σημαντικό ζήτημα παραμένει και έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ και γενικότερα στον κλάδο της υγείας. Ασθενοφόρα σαπίζουν παρατημένα, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Όταν φτάνει το ΕΚΑΒ μετά από σχεδόν μία ώρα, η πιθανότητα να σωθεί μια ζωή είναι μηδαμινή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου