Sunday, 28 April, 2024

Απίστευτη δήλωση για τη 12χρονη από τη δικηγόρο Πανταζή: “Είχε επιλέξει μία συγκεκριμένη στάση ζωής”

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί η δικηγόρος, Βάσω Πανταζή για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού, μετά την εισαγγελική πρόταση που ζητά, μεταξύ άλλων, αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού.

Η κα. Πανταζή, που στο παρελθόν υπήρξε και δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενων “πελατών” της ανήλικης.

Η δικηγόρος, μιλώντας στο OPEN χαρακτήρισε εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού.

“Ο βιασμός στην Ελλάδα έχει δύο μορφές τέλεσης. Είτε ασκώ βία την ώρα εκείνη στο θύμα μου, είτε το απειλώ με τρόπο που να κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα και τελώ συνουσία. Εάν εγώ είμαι ένας 55χρονος και εκμεταλλεύομαι τη φτώχεια αυτού του παιδιού, την εξαθλίωσή του, το γεγονός ότι αυτό το παιδί δεν είχε καμία επίβλεψη ή είμαι ένα πρόσωπο που μου το είχαν εμπιστευτεί και εγώ εκμεταλλεύομαι την εμπιστοσύνη αυτή και το παρασύρω και το πείθω και το παραπλανώ, με οποιονδήποτε δηλαδή άλλο τρόπο, να τελέσει συνουσία μαζί μου, παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής, 10-15 έτη κάθειρξη” δήλωσε η συνήγορος.

Τόνισε επίσης ότι για την ίδια, η πρόταση της Εισαγγελέως δεν είναι ευνοϊκή καθώς ζήτησε την ενοχή των εντολέων της, ωστόσο, όπως υποστήριξε, από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ούτε το αδίκημα της μαστροπείας ούτε το αδίκημα του βιασμού για τον βασικό κατηγορούμενο, ενώ μίλησε για εκμετάλλευση συναισθηματική της ανήλικης, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων της εκπομπής.

“Συναίνεση το ανήλικο δεν μπορεί να δώσει. Τι σημαίνει λοιπόν ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρεση με ανήλικη έναντι αμοιβής; Ότι δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία. Δυστυχώς προκύπτει ότι αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει για να επιβιώσει μία συγκεκριμένη στάση ζωής” είπε η Βάσω Πανταζή, με τους παρουσιαστές να εκφράζουν τη διαφωνία τους για την επίμαχη δήλωση.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου