Friday, 26 April, 2024

ΑΠΘ: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια. Ένας αστυνομικός τραυματίας, συνέντευξη τύπου αύριο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία τη Μ. Τρίτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός στο κεφάλι από πέτρα που εκσφενδόνισε κουκουλοφόρος από το εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δύο φάσεις έξω από το κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ από το πρωί της Τρίτης έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σημειώνεται πως στο ΑΠΘ επικράτησε για δεύτερη μέρα ένταση, καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, με αφορμη τα γεγονότα στο ΑΠΘ το τελευταίο διημερο με την εισβολή της αστυνομίας και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις, αυριο στις 12:00 πραγματοποιούν συνέντευξη τύπου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου