Saturday, 18 May, 2024

Από τα μεγαλύτερα ονόματα της νύχτας, ο 44χρονος που ‘γάζωσαν’ με 80 σφαίρες

Ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπα της νύχτα ήταν ο 44χρονος Ε.Ζ. που έπεσε νεκρός από τα πυρά καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού.

Ήταν ο αρχηγός των Δυτικών και των Νοτίων Προαστίων. Έλεγχε επιχειρήσεις, επέβαλλε τον νόμο της νύχτας. Ήταν ο «εκτελεστής» για τους ανθρώπους της νύχτας. Η πλειοψηφία τον έτρεμε κάποιοι ήθελαν να τον βγάζουν από τη μέση και τα κατάφεραν, όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

Η εκτελεση του Ε. Ζ είναι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας μετά την εκτέλεση Στεφανάκου. Οι εχθροί του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά το 2018 στον Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν ένα χρόνο έστηναν ξανά την εκτέλεση του, λίγο μετά τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του «Θείου Τζο». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα όχημα-οπλοστάσιο στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο.

Προετοίμαζαν το χτύπημα αλλά δεν πρόλαβαν. Τότε είχε πάρει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Η εντολή όμως ήταν ξεκάθαρη: «Τον θέλω νεκρό». Για τη δολοφονία αυτή χρειάστηκαν 4 εκτελεστές ώστε να είναι σίγουρος ο ηθικός αυτουργός ότι ο Ε. Ζ θα πέσει νεκρός. 4 ακριβά πληρωμένοι δολοφόνοι γάζωναν για δευτερόλεπτα τον άλλωτε σκληρό της νύχτας το όνομα του οποίου έχει πέσει δεκάδες φορές στο τραπέζι ως ηθικού αυτουργου Εκτελέσεων στη χώρα μας.

Το ξεκαθάρισμα αυτό φέρνει αναταράξεις στη νύχτα, αφήνει «ορφανά» και ισχυροποιεί ομάδες.

Το θύμα, το οποίο άγνωστοι γάζωσαν με περισσότερες από 80 σφαίρες, λίγο μετά τις 2 τη νύχτα, πλησιάζοντας το αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Ο 44χρονος έπεσε νεκρός στο έδαφος, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ στο σημείο της εκτέλεσης οι Αστυνομικοί εντόπισαν 81 κάλυκες.

Το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές, καθώς το 2018 είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε κολλήσει, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο Δαφνί το τζιπ των εκτελεστών, το οποίο έκαψαν στη λεωφόρο Αθηνών, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους και εξαφανίστηκαν.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν ως μάρτυρα έναν οδηγό ταξί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου