Friday, 20 September, 2024

Αργυρούπολη: Ανήλικοι πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές

Ακριβά αρώματα, επώνυμα ρούχα και μπουφάν ακόμη και κοσμήματα, ήταν το αντίτιμο που έδιναν ανήλικα παιδιά Γυμνασίου προκειμένου να προμηθεύονται χασίς από τους συνομήλικους «ντίλερ»!

Η αποκάλυψη της σοβαρής υπόθεσης ήρθε όταν οι γονείς δύο μαθητών πέρασαν το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Αργυρούπολης αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ανήλικα παιδιά τους είχαν «κλέψει» από τα σπίτια τους κοσμήματα, αρώματα, μπλούζες, μπουφάν και άλλα αντικείμενα, τα οποία υποψιάζονταν ότι δίνονταν για την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί επιτηρούσαν τον χώρο του Γυμνασίου, όταν εντόπισαν έναν 15χρονο μαθητή να έχει στην κατοχή του 0,2 γραμμάρια κάνναβης, και τον συνέλαβαν. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος μαζί με έναν ακόμη 16χρονου αποτελούσαν τα «βαποράκια» διακίνησης χασίς για λογαριασμό ενός 19χρονου που φοιτούσε σε Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής. Οι τρεις τους το τελευταίο εξάμηνο είχαν ενωθεί με σκοπό την διακίνηση κάνναβης σε ανήλικους μαθητές. Τους παρακινούσαν μάλιστα να αρπάζουν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας από τα σπίτια τους προκειμένου να τους προμηθεύουν ποσότητες χασίς. Ο 19χρονος συνελήφθη κοντά σε άλλο σχολείο της περιοχής, ενώ ο 16χρονος προσήλθε μαζί με τους γονείς του στο Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης.

 Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε ένα μπουφάν, μία κολόνια και τρία κοσμήματα, τα οποία αναγνωρίστηκαν από έναν από τους γονείς που προέβη στην καταγγελία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ιδιαίτερα διακεκριμένα περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, σύσταση και συμμορία και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο 19χρονος παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στον 28ο Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι ανήλικοι στον 14ο Τακτικό Ανακριτή Ανηλίκων. Και για τους τρεις παραγγέλθηκε η συνέχιση της κράτησής τους και η επαναπροσαγωγή τους σήμερα το πρωί.

thetoc.gr
Αργυρούπολη: Ανήλικοι πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου