Saturday, 27 April, 2024

Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ: Συνελήφθησαν έξι μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Μαρτίου περιμετρικά και σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε εμπορία και διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί-μέλη εγκληματικής οργάνωσης – ηλικίας 27 έως 31 ετών, μεταξύ αυτών και αρχηγικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μετά από έρευνα και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που ενίοτε ενάλλασσαν, με στόχο να αποκομίσουν περιουσιακό όφελος μέσα από εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός και περιμετρικά Πανεπιστημιακών χώρων. Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνα σπιτιού όπου διέμεναν δύο εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (12) μικροδέματα κάνναβης
  • Μικρόδεμα κοκαΐνης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους
  • Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Νάιλον διαφανείς αεροστεγείς συσκευασίες για την τυποποίηση μικροδεμάτων ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και επτά άτομα ελληνικής καταγωγής ημεδαποί, έξι εκ των οποίων κατείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που προμηθεύτηκαν νωρίτερα από τα μέλη της οργάνωσης κι ένας για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Τρεις εκ των αλλοδαπών αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου