Saturday, 27 April, 2024

Βέροια: Ο ιερέας προσπάθησε να ανασκευάσει. ‘Ήταν χρυσαυγίτες’, λέει ο δήμαρχος

Ο ιερέας από τη Βέροια απαντά για την αντίδραση του απέναντι στους πρόσφυγες που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Χρυσαυγίτες οι “διαμαρτυρόμενοι”, λέει ο δήμαρχος Βέροιας (Vid)

Ο εφημέριος πατήρ Ευλόγιος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επεξηγώντας τους λόγους για την αντίδραση του εναντίον προσφύγων, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

“Είμαστε δύο προσφυγικά χωριά εδώ. Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι”, είπε μεταξύ άλλων.

“Δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση αλλά φοβερή παραπληροφόρηση. Άλλοι λέγαν ότι έρχονται Αφγανοί, άλλοι λέγαν ότι έρχονται Πακιστανοί. Ο κόσμος θορυβήθηκε. Υπήρξε μία ένταση. Δεν είχαμε σωστή ενημέρωση και ο ρόλος του ιερέα ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα όχι να τα οξύνει. Θέλαμε μία απάντηση μόνο. Εκφράσαμε την ανησυχία μας να μην δούμε αυτό τον συνωστισμό που παρατηρήσαμε στην Ειδομένη”, πρόσθεσε. Επεσήμανε ότι στη συνέχεια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της περιοχής.

“Μέσα στο στρατόπεδο πήραμε απάντηση, πήγαμε και είδαμε ποιοι είναι εκεί. Η Μοναχή είναι 45 ετών, δίπλα στο στρατόπεδο. Ένας διαστροφικός νους φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει μέσα στη νύχτα. Δεν έχει περίφραξη η Μονή αυτή. Εγώ εξέφρασα τις ανησυχίες μου σαν κάτοικος του χωριού. Τελευταία στιγμή μας είπαν ότι θα έρθουν Σύριοι και ναι, να τους δεχτούμε αφού είναι εντολή του κράτους. Στο στρατόπεδο είδα ταλαιπωρημένα γυναικόπεδα, μιλήσαμε, έπαιξα με τα παιδιά και υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι”, ολοκλήρωσε ο πατήρ Ευλόγιος.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ, ο πάτερ μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής, “υποδέχτηκαν” τους πρόσφυγες που έφτασαν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, με γουρουνοκεφαλές, γιουχαΐσματα και απειλές, ενώ επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την οργή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε πως “αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω  την λέξη ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται ιερωμένοι με τέτοιο τρόπο. Αυτά έκανε και είπε ο Χριστός; Εκτός κι αν είναι αγράμματοι ή αστοιχείωτοι!”.

Μιλώντας στο Mega, ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, δήμαρχος Βέροιας, δήλωσε από τη δική του μεριά πως η “ομάδα κατοίκων” που αποδοκίμασε τους πρόσφυγες ήταν “Χρυσαυγίτες” και πρόσθεσε:

“Απευθύνθηκα στον πρόεδρο του χωριού και στον συγκεκριμένο κληρικό που έδειξε μεγάλη κατανόηση για το θέμα. Συνεπώς θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια κακή στιγμή. Είκοσι ή τριάντα άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν μια κακή εικόνα”.

Σημειώνεται πως μετά το επεισόδιο που κατεγράφη σε βίντεο τοπικών καναλιών, αντιφασίστες εκδίωξαν από την περιοχή την ομάδα των ακροδεξιών.

news247.gr

 

 

Βέροια: Ο ιερέας προσπάθησε να ανασκευάσει. ‘Ήταν χρυσαυγίτες’, λέει ο δήμαρχος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου