Saturday, 27 April, 2024

Βρέθηκαν μητέρα και βρέφος που το άρπαξε από την εντατική στο Παίδων

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το 14 μηνών βρέφος το οποίο διασώθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής από πυροσβέστες. Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων εντόπισαν την μάνα με το βρέφος και τα ανήλικα αδερφάκια του.

Ειδικότερα λίγη ώρα πριν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων εντόπισαν την μητέρα με το βρέφος και τα αδερφάκια του και μεταφέρθηκαν από τους Αστυνομικούς πίσω στο Νοσοκομείο Παίδων. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει την τύχη τόσο του βρέφους όσο και των άλλων δύο παιδιών της και της ίδιας

Η αρμόδια Εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να εντοπίσει τη μητέρα της. Πρόκειται για τη 35χρονη μητέρα που στα τέλη του Ιανουαρίου κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε μόνο του το βρέφος, 14 μηνών, σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής. Το μωρό είχε απεγκλωβιστεί από το διαμέρισμα, και έκτοτε νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί βλάβη η υγεία του.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων διέταξε την απομάκρυνση του παιδιού από τη μητέρα του. Εκείνη, ωστόσο, μπήκε παράνομα στο χώρο όπου νοσηλευόταν το μωρό στο νοσοκομείο και το άρπαξε χωρίς να γίνει αντιληπτή. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε άμεσα από την ΕΛΑΣ να εντοπίσει τη μητέρα και το βρέφος, καθώς συντρέχει κίνδυνος για το παιδί.

Το μωρό εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όχι από τα εγκαύματα που έχει υποστεί διότι αυτά είναι μικρής έκτασης, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε εισπνεύσει καπνό για ώρα. Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

dikaiologitika

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου