Monday, 13 May, 2024

Γονείς ΑμεΑ: Άτομα χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση παίρνουν θέσεις σε δομές

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ, που αφορούν σε περιπτώσεις εργαζομένων χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση σε κέντρα απασχόλησης και φροντίδας. Αφορμή το τραγικό περιστατικό που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά το οποίο συνοδός και οδηγός λεωφορείου ΚΔΑΠ, ξέχασαν μέσα στο όχημα έναν 9χρονο με προβλήματα αναπηρίας.
Οι γονείς έχουν καταγγείλει επανειλημμένα πως άτομα χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες δομές φροντίδας την ώρα που η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους είναι παντελής.
“Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν μια θέση σε πόστο που σχετίζεται με την φροντίδα ΑμεΑ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπεύθυνοι και προσεκτικοί. Σε πολλές περιπτώσεις άτομα χωρίς τα κατάλληλα προσόντα λυμαίνονται τις συνθήκες καθώς οι μισθοί είναι υψηλοί και καταλαμβάνουν θέσεις. Συμβαίνει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα” εξηγεί στο ThessToday η Μαριάννα Τιμοθέου, μητέρα ΑμεΑ και μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες,… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου