Friday, 26 April, 2024

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Άνοιξε και πάλι η υπόθεση

Νέος κύκλος ανάκρισης διεξάγεται για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012

η σορός του οποίου ακόμη αγνοείται, καθώς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμη εννέα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει για επιπλέον εννιά κατηγορούμενους που σχετίζονται με την υπόθεση του άτυχου φοιτητή και οι οποίοι-κατά περίπτωση-αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του θύματος.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης τόσο σε πρώτο όσο και δεύτερο βαθμό, καθώς και η σύζυγός του, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος.
Πλέον, είναι αντιμέτωπη και με την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του θύματος.
Σήμερα, η μητέρα του άτυχου 26χρονου προσήλθε στην πρώτη τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να υποβάλει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχει κατατεθεί έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε, ενώ το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν κάθε ίχνος.
Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου 2012.
Την επόμενη ημέρα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την Αρχές αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.
«Ήταν αυτός που κατάφερε να γίνει το στήριγμα της μητέρας του Μάριου, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας, ώστε να επιτύχει το στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην Αστυνομία».

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου