Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους από τη Νίκη Νικολοπούλου

Ελπίζα για ένα καλύτερο αύριο σε πέντε συναθρώπους μας χάρισε η Νίκη Νικολοπούλου, χάρη στην απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσει τα όργανά της μετά το θάνατό της.

Η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων της (ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς) ξεκίνησε τα ξημερώματα για να ολοκληρωθεί νωρίς το πρωί το Τρίτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, εξέδωσαν μια σπάνια στα χρονιά ανακοίνωση (λόγω της αρχής της ανωνυμίας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις), προκειμένου να εκφράσουν την ευγνομωσύνη τους στην οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου, που στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής ευαισθητοποίησε το Πανελλήνιο για το θέμα της δωρεάς οργάνων.

«Το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με τη στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας» καταλήγει ο ΕΟΜ.

Η κηδεία της Νίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα, με πλήθος κόσμου να συμπαρίσταται στο πένθος της οικογένειας του κ. Νικολόπουλου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου