Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΔΕ για τη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ

Είχε ζητήσει περιπολικό για να τη μεταφέρει σπίτι της γιατί φοβόταν, αλλά της το αρνήθηκαν

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Η ΕΔΕ στόχο έχει να διερευνήσει τυχόν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος γυναικοκτόνος επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας. Η 28χρονη είχε μεταβεί στο τμήμα για να τον καταγγείλει συνοδευόμενη από φιλικό της πρόσωπο.

Όλα συνέβησαν όταν η 28χρονη, η οποία είχε χωρίσει με τον 39χρονο δράστη από το 2020, τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της και πήγε μαζί με έναν φίλο της στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Σημειώνεται πως η 28χρονη μετά το χωρισμό τους, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Η 28χρονη μετά την χθεσινή καταγγελία, είχε ζητήσει περιπολικό για να τη μεταφέρει σπίτι της καθώς φοβόταν, όμως οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο. Για αυτό το λόγο η γυναίκα αποφάσισε να καλέσει την άμεση δράση ώστε να γυρίσει σπίτι της με ασφάλεια. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αμέσως μετά, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο sos15900@isotita.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου