Tuesday, 7 May, 2024

Εθνοφύλακες Έβρου και Αγροτικός Σύλ. Αλεξανδρούπολης: “Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα”

Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας

με τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που τους κατηύθυνε η Τουρκία στα σύνορα και πιέζοντας τους να επιχειρήσουν εισβολή στην Ελλάδα, δηλώνουν οι Εθνοφύλακες του Έβρου.
Σε όλα τα σημεία του νομού, τόσο στο βόρειο όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι, οι επικεφαλής των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και τα μέλη τους, περιμένουν την διαταγή από τους αρμόδιους των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειάζεται. Είτε με έλεγχο των συνόρων μας, αφού οι αποστάσεις είναι τεράστιες και είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να ελεγχθούν μόνο από την αστυνομία και τις δυνάμεις του στρατού που συμμετέχουν, είτε με αποτροπή στα σημεία εκτός των Καστανεών. Άλλωστε όλοι βλέπουν πως παρά την μεγάλη κινητοποίηση και παρουσία αστυνομικών και στρατού, από κάποια σημεία είτε του χερσαίου κομματιού στο Τρίγωο κυρίως, όσο και στις περιοχές Διδυμοτείχου, Τυχερού και των γύρω χωριών, βρίσκουν τον τρόπο και τα περάσματα κάποιοι να εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος.
“Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και την πατρίδα μόλις μας καλέσουν. Περιμένουμε διαταγές”, λένε στο Evros-news.gr όχι μόνο επικεφαλής αλλά και απλοί Εθνοφύλακες, που εκπαιδεύονται συχνά για τέτοιες δύσκολες στιγμές. “Μόνοι μας φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Όμως βλέπουμε πως στην τουρκική πλευρά υπάρχουν χιλιάδες που με τουρκικό σχέδιο θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Τεράστιες και άξιες συγχαρητηρίων οι προσπάθειες των αστυνομικών και του στρατού, αλλά οι δυνάμεις δεν φτάνουν. Η συνοριογραμμή είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί. Εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Επίσης, γνωρίζουμε ως ντόπιοι πολύ καλύτερα την περιοχή και τα περάσματα, από αρκετά παιδιά της Συνοριοφυλακής. Περιμένουμε λοιπόν διαταγές”, λένε χαρακτηριστικά όλοι.
Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης:
Έτοιμοι να βοηθήσουμε όποτε και όπου μας ζητηθεί
Επίσης, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη του είναι έτοιμα να βοηθήσουν όποτε και όπου τους ζητηθεί από την Πολιτεία, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου