Sunday, 19 May, 2024

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εν ώρα Θείας Λειτουργίας

Πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδα αντιεξουσιαστών ήρθαν πιστοί και ιερείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά  της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, την ώρα που διεξαγόταν κανονικά η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία

Οι άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα με αφορμή την εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων στη Θεσσαλονίκη. Μετά από αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ των αναρχικών και των πιστών, οι αντιεξουσιαστές πέρασαν εκτός του ναού, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 26 προσαγωγές, όπου μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Άνθιμος: “Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα”

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εν ώρα Θείας Λειτουργίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου