Wednesday, 8 May, 2024

Εκβίαζαν αρτοποιό για δήθεν ξένο σώμα σε άρτο!

Στη σύλληψη δύο γυναικών για εκβιασμό δύο επιχειρηματιών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διώξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 38 ετών (δικηγόρος), συνελήφθησαν για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος 27χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου άρτου και του 60χρονο πατέρα του, καθώς και 65χρονου αρτοποιού και σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης από κοινού.
Αρχικά, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, τόσο η 35χρονη, όσο και η 38χρονη που ενεργούσε κατ’ εντολή της πρώτης, με αφορμή ισχυρισμό της 35χρονης ότι εντόπισε ξένο σώμα σε αρτοσκεύασμα που προμηθεύτηκε από το κατάστημα του 27χρονου και το οποίο είχε παραχθεί από τον 65χρονο, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημιστούν οι επιχειρήσεις τους και να μην κινηθούν δικαστικές διαδικασίες.
Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης σε περιοχή της Πολίχνης, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, όταν παρέλαβαν από τον 65χρονο μια προκαταβολή από το αρχικό συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.
thessnews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου