Sunday, 12 May, 2024

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Μαγνησία. Στους τρεις οι νεκροί

Μαίνονται οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία. Μάλιστα η πυρκαγιά στο νησί των Δωδεκανήσων καίει για 10η μέρα

με τους πολίτες να προσπαθούν να την σβήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Την ίδια στιγμή η φωτιά στη Μαγνησία φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου με τις φλόγες να έχουν κυκλώσει σπίτια ενώ εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (26.7.2023) σε ύπαιθρο στον Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο σημείο σπεύδουν συνολικά 12 οχήματα της Πυροσβεστικής από Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Νέο Βουτζα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά σε στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Μαγνησία

Φουντώνει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει ήδη η Εθνική Οδός. Η αστυνομία εκκένωσε το χωριό του Σέσκλου ενώ σήμα εκκένωσης δόθηκε από το 112 για Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ στο Βόλο και στις 9μμ νέο μήνυμα του 112 ειδοποιεί για επιπλέον περιοχές…

Τρίτος νεκρός από τις φωτιές: Απανθρακωμένος βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός στη Μαγνησία

Απανθρακωμένος βρέθηκε λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τετάρτης ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερών στη Μαγνησία.

Ο 45χρονος βοσκός, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν, μετέβη στο σημείο για να μπορέσει να σώσει τα ζώα του αλλά τον κύκλωσαν οι φωτιές.

Νεκρή γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού. Κάηκε στο τροχόσπιτό της

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοσκός αποφάσισε να μείνει να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό ενώ ο αδερφός τους, βλέποντας το πύρινο μέτωπο, έφυγε.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας. Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη νωρίτερα μέσα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι του Αλμυρού, κοντά στο χωριό Πλάτανος, σε σημείο απ’ όπου πέρασε το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή.

Φωτιά καίει το Βελεστίνο Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν ενεργές εστίες στον Άγιο Γεώργιο και στον Αλμυρό. Η φωτιά στο Βελεστίνο σύμφωνα με την ΕΡΤ ξέσπασε στον δρόμο προς Αερινό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β΄βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Προειδοποιητικό μήνυμα από την γραμμή του 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά στα κινητά τους οι κάτοικοι της Μαγνησίας, για το μέτωπο της πυρκαγιάς…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου