Monday, 20 May, 2024

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για συνέργεια σε βιασμό, πατέρας 19χρονου ΑμεΑ

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που κατηγορείτο για ενδοοικογενειακή βία και συνέργεια σε βιασμό του νεαρού ΑμεΑ, που τέλεσε ως φυσικός αυτουργός ένας 67χρονος φίλος του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η αποφυλάκιση έγινε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφασίζει ανά εξάμηνο αν η προσωρινή κράτηση θα παραταθεί ή όχι.

«Σε αυτό το στάδιο το Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραταθεί η κράτηση, με την επιβολή περιοριστικών όρων, δηλαδή εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής με τον παθόντα», δήλωσε ο συνήγορος του πατέρα του 19χρονου.

Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενό του που κατηγορείται και για τον βιασμό, το Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της κράτησής του. Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός Γιάννης έχει εξομολογηθεί σε ψυχολόγο όλα όσα βίωσε από την παιδική του ηλικία, ενώ έχει καταγγείλει πως έπεσε και θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από έναν 66χρονο, τον οποίο κατονόμασε, ενώ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας τον απειλούσε. Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση έχει επιβεβαιώσει όσα ισχυρίζεται ο 19χρονος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου