Saturday, 27 April, 2024

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 40, με το εμβόλιο της Johnson

Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως λένε οι πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα

άνω των 40 ετών, οι οποίοι όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, θα μπορούν να εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
Σημειώνεται πως από τις αρχές Μαΐου, μετά και από θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που δεν είχαν ξεκινήσει λόγω της διερεύνησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ.
Του ανοίγματος της πλατφόρμας για τους σαραντάρηδες, θα έχει προηγηθεί το Σάββατο το άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 50-54 και στη συνέχεια το άνοιγμα τη Μεγάλη Τρίτη της δεύτερης παράλληλης εμβολιαστικής γραμμής για όσους είναι μεταξύ 30-39 ετών, μόνο όμως με το εμβόλιο της AstraZeneca.
“Υπερωρίες” στα εμβολιαστικά κέντρα
Εντωμεταξύ, αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, με επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 24:00, όπως επίσης και συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών κέντρων, προβλέπονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας.
Στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας. Ειδικότερα, για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της covid 19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.
capital.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου