Saturday, 27 April, 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια – Eπεισόδια στα Χανιά

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο μαθητής έπεσε νεκρός στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε “φρούριο” με περίπου 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Κλειστοί είναι από το πρωί σταθμοί του μετρό.

Ωστόσο, κάποιοι αψήφησαν τα μέτρα της Αστυνομίας και σε μικρές ομάδες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα Εξάρχεια και να πλησιάσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο έπεσαν πάνω σε “μπλόκα” της Αστυνομίας η οποία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει δεκάδες προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια όσο περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο έντονη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από τις οποίες οι 60 έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Εξάρχεια

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στα Εξάρχεια με την αστυνομία να κάνει χρήση κρότου λάμψης, όταν ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να πλησιάσει το σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μια επιχείρηση της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” με πληροφορίες να κάνουν λόγο για χρήση χειροβομβίδας κρότου – λάμψης. Οι αρχές προχώρησαν σε νέες προσαγωγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο σε πολυκατοικία. Το πρωί ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία κρατώντας πανό με συνθήματα, ωστόσο εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί “μπλοκάραν” τους συγκεντρωμένους στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Γραβιάς.

Θεσσαλονίκη

Με αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν άτομα να “σπάσουν” την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. περί απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, ανήμερα της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, αρχικά η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί για το άγαλμα Βενιζέλου, ωστόσο ομάδα ατόμων κινήθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου, αρχικά προς την πλατεία Άθωνος και μετέπειτα προς την παραλία Θεσσαλονίκης, αλλά και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λεωφόρο Στρατού. Ως αποτέλεσμα, αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές επιδίδονται στο γνωστό παιχνίδι της “γάτας με το ποντίκι”. Ομάδα ατόμων εμφανίστηκε με πανό μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ενώ πέταξε τρικάκια. Δυνάμεις της Αστυνομίας τους απέτρεψε, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσαγωγές στο σημείο.Πάτρα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Σύμφωνα με το tempo24.news, οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του. Η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει την έξοδό τους από τους χώρους του πάρκου προς το κέντρο της πόλης.

Επεισόδια στα Χανιά

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο των Χανίων, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να κρατήσουν αποστάσεις και ακολούθησε βίαια σύγκρουση. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα προσαγωγές διαδηλωτών στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου