Friday, 26 April, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Το λάθος της 35χρονης και η κατάθεση-κλειδί

Η τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι, ήταν από τα βασικά στοιχεία

του σχεδίου της καθώς πίστεψε ότι θα της προσέφερε την απαραίτητη ανωνυμία για να ολοκληρώσει όσα είχε σχεδιάσει.
Δεν χρησιμοποιούσε το κινητό της για να μην αποκαλυφθεί, χωρίς όμως να υπολογίσει ότι και στις τηλεκάρτες γίνεται ανάλυση και ότι με την κατάλληλη αστυνομική μεθοδολογία αποκαλύπτονται όλες οι κινήσεις.
Το λάθος της να πάρει τηλέφωνο με τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα και ένα άτομο από το Μπανγκλαντές ήταν ένα καθοριστικό σημείο, που επέτρεψε στους αστυνομικούς να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.
Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο αλλοδαπός παραδέχεται ότι υπήρξε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο.

«Απ’ ό,τι θυμάμαι το βράδυ 29 Απριλίου 2020 δέχτηκα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο από έναν αριθμό που δεν γνώριζα. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο σπίτι μαζί με το συγκάτοικό μου Bappary. Το σήκωσα και άκουσα να μιλάει ελληνικά. Δεν κατάλαβα τι έλεγε και έτσι έδωσα το τηλέφωνό μιλήσει ο Beppary που γνωρίζει ελληνικά. Μίλησαν περίπου ενάμιση λεπτό. Απ’ όσα μου είπε ο Beppary, είχε πάρει η άγνωστη γυναίκα να συναντηθούμε στον Άγιο Παντελεήμονα και μαζί να φέρω και έναν φίλο μου για να μας αναθέσει να κάνουμε μία δουλειά.
Δεν μου είπε τι δουλειά θα ήθελε, ούτε ξέρω, αλλά φαντάζομαι θα έδινε κάποια λεφτά για τη δουλειά του ζήταγε. Επειδή δεν ξέραμε που είναι ο Άγιος Παντελεήμονα είπαμε στην γυναίκα να ξαναπάρει για να συνεννοηθούμε έπειτα από 30 λεπτά» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:
«Εγώ μετά σκέφτηκα ότι δεν ήθελα να πάω επειδή ήμουν κουρασμένος, οπότε τελικά δεν πήγα. Έπειτα από 45 λεπτά δέχτηκα κλήση. Φαντάστηκα ότι θα ήταν αυτή γυναίκα για αυτό δεν το σήκωσα. Μετά από καιρό διέγραψα τις κλήσεις που είχα δεχτεί.
Δεν γνωρίζω τη γυναίκα, ούτε μπορώ να ξέρω από που βρήκε το τηλέφωνο μου. Κατά καιρούς παλαιότερα έχει τύχει να δώσω το κινητό μου σε κοπέλες, καθώς πουλάω τριαντάφυλλα στα φανάρια στο δρόμο. Δε γνωρίζω όμως αν ήταν μία από αυτές. Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι ποτέ δεν έχω δεχθεί τέτοια παρόμοια κλήση, δεν ξέρω καμιά άλλη κοπέλα που να μιλάει ελληνικά και δεν έχω μιλήσει με καμιά κοπέλα που να μιλάει ελληνικά».
Η 35χρονη, όπως όλα δείχνουν, επικοινώνησε με το κινητό του αλλοδαπού και από το κινητό της τηλέφωνο.
Όμως η κλήση δεν ήταν εφικτή με αποτέλεσμα να εμφανιστεί πολύ αργότερα ως μήνυμα στο κινητό του αλλοδαπού, το οποίο όμως και κράτησε.
Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν
Σημειώνεται πως στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου