Sunday, 19 May, 2024

Η μαρτυρία του οδηγού πίσω από το όχημα του Παπαδήμου: «Η έκρηξη ήταν σαν σεισμός»

Πανικός επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης, όταν σημειώθηκε έκρηξη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη

σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στη συμβολή  των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε όχημα στο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ο οδηγός του και ένα ακόμη άτομο της συνοδείας του.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος πιθανότατα πέρασε από όλους τους ελέγχους και φέρεται να ανοίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό καθώς το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ήταν καθισμένος στη θέση του συνοδηγού του οχήματος.papadimosautoΣημειώνεται ότι σειρά εκρηκτικών φακέλων είχαν αποσταλεί τον περασμένο Μάρτιο προς διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Για την τελευταία αυτή αποστολή, είχε αναλάβει την ευθύνη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης όμοια με εκείνη που περιείχε ο φάκελος που είχε αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας τον περασμένο Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι τότε, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν οκτώ παγιδευμένους φακέλους στο Κρυονέρι. Ένας εξ αυτών είχε και τότε αποδέκτη τον κ. Παπαδήμο.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Το ενδεχόμενο εκτός από τον εκρηκτικό φάκελο που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία, γνωρίζοντας την πρακτική των τρομοκρατών να μην αποστέλλουν ένα μόνο φάκελο, αλλά πολλούς ταυτόχρονα σε γραφεία και υπηρεσίες, ελέγχει εξονυχιστικά το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ αλλά και εταιρείες κούριερ με στόχο να βρει τυχόν “εκρηκτικούς” φακέλους με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες. Οι ίδιοι έλεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ. Από εξονυχιστικούς ελέγχους θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που έχουν ταχυδρομηθεί τα τελευταία 24ωρα.

Απερίφραστη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο 

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε αυτόπτης μάρτυρας και πιο συγκεκριμένα ο οδηγός του οχήματος που βρισκόταν πίσω από την Mercedes του κ.Παπαδήμου. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα ένα ραντεβού Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Έφυγα όταν τελείωσα, ένιωσα το αμάξι μου να ταράζεται. Ηταν μπροστά μου η Mercedes. Άνοιξαν οι πόρτες του. Τρομοκρατήθηκα πολύ. Ένιωσα την έκρηξη. Το όχημα μου κουνήθηκε, σαν να ήταν μικρός σεισμός. Εν κινήσει βλέπω να ανοίγουν πόρτες και να ανοίγουν σάκοι. Φώναζαν όλοι βόμβα-βόμβα και έτρεχαν. Επικράτησε πανικός μετά. Άφησα το αμάξι μου και έτρεξα. Ήρθε άμεσα η αστυνομία».

iefimerida.gr – thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου