Sunday, 12 May, 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκθέσεις σε Νέα Υόρκη και Αθήνα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση «ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023» που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο του Παλιού Φαλήρου στην Αθήνα.

Η συνάντηση αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση που κάθε χρόνο συνοδεύει τον «Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας», συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών και αποτελώντας σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του αθλητισμού και τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Στην Κεντρική Μακεδονία φιλοξενούνται σημαντικοί διεθνείς αγώνες μεγάλων αποστάσεων που προσελκύουν εκατοντάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ενισχύεται σημαντικά η τάση του εναλλακτικού τουρισμού, όπου η τουριστική εμπειρία συνδυάζεται με τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες στη φύση, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην έκθεση «ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023» οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του αθλητισμού, προβάλλοντας το μοναδικό περιβαλλοντικό απόθεμα που διαθέτει η περιοχή, καθώς και τις στοχευμένες δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, όπως είναι η ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους επισκέπτες της έκθεσης για τα χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, για τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται στο όρος Πάικο του Κιλκίς και για το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ενώ ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών είχε ο Όλυμπος και τα βουνά της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Χριστίνα Γούλα σε δηλώσεις της τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχε στην έκθεση ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023 στην Αθήνα, όπου παρουσιάσαμε σε κοινό και επαγγελματίες το πλήθος των εμπειριών που προσφέρουμε στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού… που θεωρείται  για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Και καλή πορεία του τουρισμού σημαίνει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, σημαίνει τελικά ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας ως στόχο την προσέγγιση της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συμμετείχε στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν ραντεβού με πάνω από 40 τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τα ποικίλα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής.

Οι Αμερικανοί επαγγελματίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και για την ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής, τον φυσικό πλούτο και τις παραλίες της. Επίσης, η δυνατότητα που δίνει η περιοχή στους επισκέπτες της να συνδυάσουν τις «city break» διακοπές στη Θεσσαλονίκη με τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και τις αυθεντικές εμπειρίες στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ικανοποίησε ιδιαίτερα τους τουριστικούς πράκτορες. Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα τόνισε: «Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ είναι μία από τις πιο σημαντικές για την Περιφέρεια μας και για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε τις στοχευμένες προσπάθειες προσέγγισης με προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου