Thursday, 9 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές έκαναν «γυαλιά καρφιά» γνωστό κατάστημα της παραλίας

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές σε γνωστό κατάστημα της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη

την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες προκαλώντας πανικό και ταραχή στους θαμώνες!

Πορεία εργατικών σωματείων για το πολύνεκρο ναυάγιο

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή το ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Πύλου σωματεία εργαζομένων του ΚΚΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων αλλά και φορείς.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί -όπως λένε- σε νεκροταφείο αθώων ψυχών αλλά και των πρακτικών που ωθούν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους.Παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεση τους στις πολιτικές της ΕΕ, αφού «ενισχύουν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων αλλά παράλληλα εργαλειοποιούν τους ανθρώπους».

«Στο έγκλημα αυτό είναι συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών. Με δική τους ευθύνη έχουν μετατρέψει τη θάλασσα της πατρίδας μας σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την κινητοποίηση.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Μάλιστα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης η ομάδα FireArt πραγματοποίησε δρώμενο αφιερωμένο στους νεκρούς του ναυαγίου.

Thesstoday.gr-thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου