Saturday, 18 May, 2024

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά του νόμου Χατζηδάκη

Κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη τάσσονται εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, την Τρίτη, γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την άμεση κατάργησή του.

Έχοντας στήσει μικροφωνική με τραγούδια και πανό, αντέδρασαν στις διατάξεις του νόμου 4808/21 όσον αφορά τη δράση των σωματείων εργαζομένων, τονίζοντας πως «το κράτος και η εργοδοσία θέλουν να ελέγξουν και να καθυποτάξουν τα σωματεία, να εξουδετερώσουν κάθε εργατική αντίσταση».

Ο γραμματέας γραμματέας Ζ’ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ηλίας Σμήλιος, δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα δώσουν αγώνα για την ανατροπή του, καλώντας παράλληλα στην γενική απεργία στις 6 Απριλίου.

Όπως σημείωσε: «Σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης καλέσαμε αυτή την κινητοποίηση ενάντια στον αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Τον νόμο αυτό καλούμε όλα τα σωματεία να μη τον εφαρμόσουμε, να βγούμε όλοι στο δρόμο να αγωνιστούμε για την κατάργηση και ανατροπή του. Ο νόμος Χατζηδάκη είναι ένας νόμος που καταργεί κάθε εργασιακό, κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα. Καταργεί το δικαίωμά μας στο να διεκδικούμε δικαιώματα. Με τους όρους που βάζει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και για τα σωματεία, με τους όρους που βάζει για την εργασία των εργαζομένων με την κατάργηση του οκταώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες έρχεται να καταργήσει κάθε δικαίωμα. Γι’ αυτό εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσει. Σε επόμενες κινητοποιήσεις και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου