Sunday, 28 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες καταγγέλλουν παρενόχληση από καθηγητή τους. Υπό κατάληψη το σχολείο

Υπό κατάληψη τελεί το 1ο ΓΕΛ Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη. Μαθήτριες καταγγέλλουν παρενόχληση από καθηγητή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες μεταξύ άλλων αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και πώς καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου είναι ενήμεροι επί του θέματος.

«Ο συγκεκριμένος καθηγητής παρουσιάζει παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος των μαθητριών παρενοχλώντας τες εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος… Οι καθηγητές και ο διευθυντής ήταν χρόνια ενήμεροι επί του θέματος προσπαθώντας να το συγκαλύψουν. Η σύμβουλος εκπαίδευσης η οποία κλήθηκε να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αρνήθηκε να συζητήσει υπό συνθήκες κατάληψης, αφήνοντας μας για ακόμη μια φορά ανυπεράσπιστους. ….Τέλος, σήμερα 16/12 ο διευθυντής για ακόμα μια φορά απείλησε τους μαθητές\μαθήτριες με απουσίες αγνοώντας το κυρίως θέμα ,εστιάζοντας σε δευτερεύοντα ζητήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1oυ Γενικού Λυκείου Πανοράματος αναφέρει ότι τα περισσότερα αιτήματα των μαθητών απαντήθηκαν ή και δρομολογήθηκαν,  ενώ άλλα είναι σε διαδικασία έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ou Γενικού Λυκείου Πανοράματος και το νεοσύστατο Δ.Σ. ενημερώνει ότι στις 13.12.22 παρέλαβε τα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου, τα οποία επεξεργάστηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση. Στις 14.12.22 κατά την δεύτερη ημέρα της κατάληψης, συμμετείχε ενεργά στην συνέλευση καθηγητών με εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα 17 ζητήματα που τέθηκαν και έφερε, ή ήρθε σε επαφή με εμπλεκόμενους φορείς. Τα περισσότερα αιτήματα απαντήθηκαν ή/και δρομολογήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε διαδικασία έρευνας και οργάνωσης για την επίλυσή τους σε συνεργασία και με σχετιζόμενους φορείς. Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών εκείνων που συνεχίζουν την κατάληψη κι αναμένουμε την λήξη της κατάληψης, για να επανέλθει η κανονική λειτουργία κι έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους μαθητές.

Παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων για ανταλλαγή πληροφοριών και να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά στην υποστήριξη του έργου μας με κάθε τρόπο».

thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου