Saturday, 27 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Μητέρα δώρισε το νεφρό της στον γιο της

Ζωή στο γιό της ξαναέδωσε, λίγες ώρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Σταυρούλα Νόκα από τη Θεσσαλονίκη δωρίζοντας του το νεφρό της.

«Εγώ το δώρο που έκανα στο γιο μου ήταν να του δώσω το ένα μου το νεφρό για να έχει μια καλύτερη και ποιοτική ζωή», ανέφερε η Σταυρούλα Νίκα στην ΕΡΤ από τη Θεσσαλονίκη όπου ζει.

Μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση η Σταυρούλα Νόκα ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο, νιώθοντας δικαιωμένη για την απόφασή της να χαρίσει το νεφρό στον γιο της.

«Δεν φοβήθηκα γιατί το έκανα από καρδιάς. Καθόλου δε φοβήθηκα», προσθέτει.

Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος λήπτης, ο οποίος πριν χρόνια είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση νεφρού. «Ευχαριστώ μαμά για το δώρο που μου έκανες. Μου ξαναέδωσες ζωή. Περιμένω να σηκωθώ και να γυρίσω σπίτι να σας αγκαλιάσω», τονίζει ο λήπτης.

Εδώ και μια βδομάδα, δύο νοσηλευτές χειρουργείων και ένας αναισθησιολόγος μετακινούνται κάθε Τρίτη και για 13 βδομάδες στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» από το ΑΧΕΠΑ προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και να επιταχυνθούν οι μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Από τις δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού που γίνονται κάθε μήνα στο Ιπποκράτειο, τους επόμενους τρεις μήνες θα γίνονται συνολικά έξι, με δεκάδες ασθενείς να σώζονται και να αλλάζουν ζωή.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 12 μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες και 18 το 2023.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου