Saturday, 27 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους καλλιτέχνες και σπουδαστές για “την υποβάθμιση των πτυχίων τους”

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτέχνες και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην “υποβάθμιση των πτυχίων τους”.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το πτυχίο τους εξισώνεται με απολυτήριο Λυκείου. Συγκεκριμένα, ζητούν ανωτατοποίηση του τίτλου σπουδών τους και την κατάργηση του Π.Δ. 85, ίδρυση ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης για τις παραστατικές τέχνες, σύμφωνα με το πρότυπο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ιδρυμάτων του εξωτερικού, κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων στις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις του, ο σπουδαστής του ΚΘΒΕ Θανάσης Λανάρης, σημείωσε ότι στη Σχολή ξοδεύουν 8-10 ώρες στα μαθήματα και άλλες δύο ώρες στο διάβασμα. «Η νέα απόφαση υποβαθμίζει τους τίτλους σπουδών μας», τόνισε ο σπουδαστής του ΚΘΒΕ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Λανάρης.

Νωρίτερα, σπουδαστές και καλλιτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία θα κινηθεί στις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, θα περάσει από το ΥΜΑΘ και θα καταλήξει στην πλατεία Καμάρας. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων για την διευκόλυνση των οδηγών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου