Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 9 άτομα που παρέλαβαν 100 κιλά κοκαΐνης από κοντέινερ με… μπανάνες!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως γίνεται γνωστό, ως αυτή τη στιγμή, το πρωί της Τρίτης, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης, έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος.

Πώς η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοίο από το Εκουαδόρ το οποίο έφερε 3 κοντέινερ μπανάνες για λογαριασμό εταιρείας των Σκοπίων. Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 ΙΧ σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία καθυστέρησαν να φύγουν.

Υπήρξε παρακολούθηση της αποθήκης από τη Δίωξη Ναρκωτικών και μόλις τα ΙΧ ξεκίνησαν να φύγουν απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος με αποτέλεσμα να βρεθούν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Από χθες έχει γίνει η σύλληψη 9 ατόμων (6 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών) και αναζητείται ακόμη ένας Σκοπιανός. Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900€ και βρέθηκαν σε οικία του ενός ημεδαπού ακόμη 800 γρ. κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Επίκειται να γίνουν ακόμη 6 κατ’ οίκον έρευνες και 2 έρευνες σε εταιρείες. Εικάζεται ότι εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ημεδαπός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου