Sunday, 19 May, 2024

Θεσσαλονίκη: 29 εκατ. ευρώ έβαλε στα ταμεία η Δημοτική Αστυνομία από πρόστιμα

Θεσσαλονίκη: 29 εκατ. ευρώ έβαλε στα ταμεία η Δημοτική Αστυνομία από πρόστιμα και ελεγχόμενη στάθμευση σε 4 χρόνια

Σε έναν εκτενή και αναλυτικό απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την περασμένη τετραετία (2020, 2021, 2022 και 2023) προχώρησε σήμερα το πρωί ενώπιον δημοσιογράφων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Μιχάλη Αλλαγιώτη.

Στον απολογισμό παρουσιάστηκαν αναλυτικά και επίσημα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και πρόστιμα που επιβλήθηκαν από στελέχη της Υπηρεσίας σε καταστήματα και οχήματα, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης μπήκαν 29.149.682 ευρώ, από τα πρόστιμα και την ελεγχόμενη στάθμευση, το διάστημα 2020-2023.

Ο κ. Δαγκλής έκανε συγκεκριμένη αναφορά και στην υποστελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι μόλις 76 αστυνομικοί απαρτίζουν το προσωπικό της Υπηρεσίας για όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλεπόταν να είναι τουλάχιστον 300. Σχετικά, ο κ. Αλλαγιώτης ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο του 2024 θα βγει προκήρυξη για 80 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναμένεται όμως να… “πιάσουν” δουλειά ενάμισι χρόνο αργότερα, δηλαδή το 2025.

Η πανδημία του κορωνοϊού το πρώτο “τεστ” της διοίκησης Δαγκλή

Το πρώτο… εμπόδιο που στάθηκε στη θητεία του Δημήτρη Δαγκλή στη Δημοτική Αστυνομία ήταν η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς επηρεάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΔΙ.Μ.Ε.Α., διεξήγαγε ελέγχους σχετικά με τον περιορισμό κυκλοφορίας, τη χρήση μάσκας αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (επέκταση κοινόχρηστου χώρου, τρόπος λειτουργίας). Ομοίως, διεξήχθησαν έλεγχοι σε λαϊκές αγορές, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Covid-19. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.227 μικτά κλιμάκια με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου