Monday, 13 May, 2024

Ιανός, Σταδίου: Σάλος με το μήνυμα του βιβλιοπωλείου κατά των αστέγων: Βρέξιμο μοκετών για να φεύγουν

Η οδηγία για εκδίωξη αστέγων από την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της γνωστής αλυσίδας ΙΑΝΟΣ εστάλη προς το κατάστημα της οδού Σταδίου, επειδή οι άστεγοι που βρίσκουν καταφύγιο εκεί τις νύχτες τους χαλάνε τη βιτρίνα.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διαρροή του email από την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της γνωστής αλυσίδας ΙΑΝΟΣ που καλούσε τον διαχειριστή του κτηρίου να αποτρέπει τους αστέγους από το να κοιμούνται έξω από αυτό, συστήνοντας μάλιστα και απάνθρωπα μέσα αποτροπής όπως βρέξιμο των εξωτερικών χαλιών και σειρήνες.

Η πολιτική της αλυσίδας Ιανός -που υπογραμμίζει ότι πρεσβεύει τον πολιτισμό-απέναντι στους αστέγους προκάλεσε την οργή χρηστών στα social media με το twett #cancelIanos να γίνεται viral.

«Η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό»

Μάλιστα η υπεύθυνη σε δήλωσή της για το θέμα που έχει δημιουργηθεί υπεραμύνθηκε της επιλογής σχολιάζοντας μάλιστα ότι η «πολλή Δημοκρατία κάνει κακό»

«Το μήνυμα ήταν προσωπικό, το έστειλα εγώ στον διαχειριστή της οικοδομής, δεν ήταν δημόσιο» ανέφερε η Μαρία Λιαποπούλου, υπεύθυνη στο Τμήμα Εμπορικής Διεύθυνσης, στο ΤΡΡ. Και συνέχισε: «Ελάτε από δω και δείτε που μαζεύω τα σκατά εγώ η ίδια κι όχι οι θυρωροί που πρέπει να το κάνουν. Οι άστεγοι δεν πάνε στον δήμο που τους δίνει φαγητό, εδώ και μήνες κοιμούνται εδώ, έχουν κάνει κατάληψη και ο πελάτης μου λέει “πώς θα περάσω για να πάρω το πικάπ μου;”. Δεν έχω θέμα να κοιμηθούν, αλλά έχουν κάνει κατάληψη. Έχουν όλη την προίκα τους. Η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό. Γιατί δίπλα στην μπουτίκ και στα zara δεν πάνε; Γιατί κατουράνε στον ΙΑΝΟ; Η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό».

Μερικά από τα χαρακτηριστικά tweet που ακολούθησαν την αποκάλυψη

Θυμάστε μία αγγελία που είχε βάλει ο @IANOS_GR για PART TIME δουλειά και ζητούσε ΕΝΑ άτομο να κάνει τον ηχολήπτη, τον φωτιστή, τον τεχνικό, τον σοσιαλατζή, pr, καμεραμάν κλπ; Ε τώρα θα συμπεριλάβει και αρμοδιότητες σεκιουριτά να διώχνει και τους άστεγους #cancel_ianos pic.twitter.com/q2VzAPxiol

— Toolα James Keenan (@kafraki6) February 16, 2022

Ο ΙΑΝΟΣ της οδού Σταδίου βρέχει το βράδυ τη μοκέτα, για να αποθαρρύνει αστέγους να κοιμούνται στην είσοδο του βιβλιοπωλείου και προειδοποιεί ότι θα κάνει χρήση και σειρήνας για να τους εκδιώκει.

Τελικά η μόρφωση δεν κάνει τον άνθρωπο άνθρωπο. Είναι να το’ χεις.

#cancel_ianos. pic.twitter.com/oXkXCdaDhb

-Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) February 16, 2022

Όσο και να πλένετε το ταπέτο και την εισοδο για να μην κοιμουνται άστεγοι @IANOS_GR, η βρόμα έρχεται μέσα από το μαγαζί από τ’αφεντικά και τα στελέχη σας. Και μαλιστα δε χρειάζεται να βρισκεται κάποιος κοντα για να αντιληφθεί την αποφορά. https://t.co/6nuZGAkzTU

-Nikolas Georgiou (@mpodil) February 15, 2022

Κάθε μέρα που είμαι στο κέντρο, βλέπω σε κάθε γωνία σχεδόν όλο και περισσότερα στρώματα που κοιμούνται άστεγοι κ ο Ιανός καταβρέχει τις μοκέτες για να μη βρουν κατάλυμα στην είσοδο του. Άνθρωπο δεν σε κάνουν τα βιβλία από μόνα τους,πρέπει να τα διαβάζεις κιολας #cancel_IANOS

-GioDim_ (@tou_diaolou) February 16, 2022

Υπάρχουν δυο Ελλάδες. Η μία είναι η Ελλάδα της κυρά Στρατούλας που ανοίγει την αγκαλιά της για τους πρόσφυγες και τα μωρά τους. Η άλλη είναι η Ελλάδα της Λιαποπούλου που καταβρέχει τις μοκέτες για να κρυώνουν και να μην ξεκουράζονται πάνω τους οι άστεγοι.

#cancel_IANOS pic.twitter.com/GGKC28uyoq -gougafon (@GougasGeorge) February 16, 2022

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου