Saturday, 27 April, 2024

Ισόβια στα τρία αδέρφια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψησταριάς

«Αυλαία» έπεσε πριν από λίγο στη δίκη για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψησταριάς, λίγο μετά την απόλυση του

ενός από τα αδέλφια που κατηγορούνταν για το έγκλημα.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους κατά συναυτουργία για τη δολοφονία και επέβαλε την ισόβια ποινή κάθειρξης στα 3 αδέλφια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Τραγικές φιγούρες σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η οικογένεια του θύματος, η σύζυγός του και η μητέρα του. Η γυναίκα που έχασε τον σύζυγο της τόσο ξαφνικά, με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυα της, τόσο κατά τη διάρκεια των απολογιών των 3 αδελφών, όσο και κατά την ανακοίνωση των ποινών.
Η λεπτομερής περιγραφή των όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου έφερε στη μνήμη της συζύγου του θύματος, εκείνες τις στιγμές που προσπαθεί να ξεχάσει και να συνεχίσει τη ζωή και τη δική της και των παιδιών με ηρεμία.
«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας κατά την αγόρευση της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Παρομοίασε τη δολοφονία με επίθεση από κοπάδι με ύαινες που τα βάζουν με ένα μεγαλύτερο ζώο που το απομονώνουν και το αποτελειώνουν.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα και οι τρεις έδρασαν κατόπιν σχεδίου και είχαν προαποφασίσει τη θανάτωση του θύματος. Μετά την ανακοίνωση των ποινών η σύζυγος του θύματος εμφανώς συγκινημένη θέλησε να ευχαριστήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη στην κάμερα του newsit.gr, ενώ τις δικές του δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Τσάκος: https://www.youtube.com/watch?v=UAu0aQyvlYg

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου